HOVC

Handelsonderneming Voitures Citroën

Een ander leuk project is onderstaande  ID19b van 1967 zeer originele auto en nooit gerestaureerd , maar behoeft nu ze wel een grote schoonheids kuur. De klant vond ook de originele kleur gris kandahar ook wat saai en daarom wordt de kleur nu blanc carrare met een noir dak en rode stoffen bekleding.
Het laswerk is inmiddels gedaan, gewoon de normale dingen zoals gootjes, schelpen, koffer bodem en r.voor een gedeelte van de longeron.
Motor uit de auto gehaald, gereinigd, herstel en alles weer gelakt, complete nieuwe koppeling set met alle lagers en keerringen vervangen. Cilinderkop nagezien en getest bij een revisie bedrijf en voorzien van nw. kleprubbers en de kleppen er weer goed ingeslepen op de zittingen.

Inmiddels staat de ID weer op de wielen met nw. michelin banden en zit de motor met nw. 123 onsteking weer in het chassis gemonteerd. Dorpelbekleding, vloermatten, koffer en hemelbekleding vernieuwd en het dashboard voorzien van nieuw krimplak {het witte gedeelte}. Nu dit alles weer aan en op de auto zit gaan we binnenkort als het plaatwerk weer van de spuiterij komt de ID afbouwen. Dak en keienvanger zit er inmiddels ook weer op en ook de bumpers zijn weer gepolijst en gemonteerd.
Binnenkort dus verder met het afbouwen van de ID.

Alle portieren, schermen en koffer en motorkap zijn voorzien van een nieuw  laklaag, een zeer fraaie kleur al zeg ik het zelf witte met een vleugje groen heel fraai!.
Al het plaatwerk is inmiddels weer afgebouwd en zit weer gemonteerd op de auto.
Binnenkant goed in antiroest gezet {RX7}, zo dat het weer jaren mee kan.
Sierlijst set gemonteerd om toch enige bescherming te bieden tegen parkeer deukjes.
Mooi nieuwe rode bekleding gemonteerd, wel stoelen gebruikt van een jongere ID/DS, deze zitten aanmerkelijk beter dan de vroegere modellen{ hogere rugleuning}.
Al enkele proefritten gemaakt en het rijdt en glijd weer geweldig over de Drentse wegen, wat een comfort!!.
Nu klaar om afgeleverd te worden aan de klant....jammer...
 
Binnenkort een nieuw project! , DS 21 Hydr. uit 1969, bestemd voor Japan!.

Copyright © 2017. All Rights Reserved HOVC